We added to our LUXURY OUTLET with discounts UP TO 70% OFF

Subscribe and get 10% OFF on your FIRST PURCHASE

LAST CHANCE to shop the Feraggio WINTER SALE 

Orders placed before 15:00 on business days will be shipped the same day!

High heels are worth it

15 October 2020

 by Anne-Marie van Leggelo

Eigenaresse van Het Etiquette Bureau in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar, etiquette-expert, spreker en tv-presentatrice. Als er iemand weet hoe het stijlvol hoort, is Anne-Marie van Leggelo het wel. Dus ook als het hoge hakken betreft. 


Als stiletto’s in de sportschool waren toegestaan, deed ik daar mijn squats op. Google maar eens naar ‘zakenvrouw’. Wedden dat die dames hakken dragen?

Hoge hakken , echte liefde

Het is de titel van de film uit 1981 met Monique van de Ven en Rijk de Gooyer, maar het zou ook mijn motto kunnen zijn. Als er hakken in de sportschool zouden zijn toegestaan, was ik de eerste die daar op comfortabele stiletto’s mijn squats zou staan te doen.
Met mijn 1.65 meter krijg ik in Nederland bijna nekklachten van het omhoog kijken. De oplossing? Hoge hakken. Mijn dan langere lijf, langere benen, rechtere houding, wiegende heupen en gekantelde billen zorgen ervoor dat ik mensen rechter in de ogen kan kijken en meer gezien wordt. Handig en heerlijk.
Ook ik moet toegeven dat ik thuis de palen uitgooi en met warme sokken op bank plof. Want elke vrouw die een dag op hoge hakken heeft doorgemaakt kent de pulserende, verdovende pijn die ze kunnen veroorzaken. De opkomst van de sneaker is voor veel dames dan ook een verademing geweest. Onder je kokerrok of jurk: het is helemaal hot. Maar wat mij betreft gaat er niets boven een prachtige pump. Zeker bij een bepaalde kledingstijl. Hoge hakken geven namelijk een goede houding, staan elegant (mits je er goed op kunt lopen), staan vrouwelijker, stralen gezag uit, geven overtuigingskracht, worden geassocieerd met macht en zorgen ook nog eens voor meer mannelijke aandacht.

FERAGGIO Multi glitter

Wetenschappelijk bewezen
Professor Nicolas Guéguen voerde experimenten uit met vrouwen op hakken en met platte schoenen aan. Hij stelde bijvoorbeeld vast hoe lang het zou duren voordat een man een vrouw benadert die aan een bar zit. De vrouwen op flats werden binnen 14 minuten benaderd, dames op hakken binnen 7 minuten. Hakken helpen je ook overtuigender te zijn. De professor liet dames voetgangers aanhouden om een enquête te beantwoorden. 40 Procent van de mannen reageerde op een vrouw die platte schoenen droeg en 80 procent op dames op high heels. Hmmm, zou dit ook van toepassing kunnen zijn op rechtszaken, werk of misschien zelfs om mannen te overtuigen de afwas te doen? 

Hakken symboliseren ook macht en dat dateert al uit 3.500 voor Christus. Aristocratische mannen en vrouwen droegen ze voor ceremoniële doeleinden. Hoe hoger de hak, hoe hoger de sociale klasse, werd er gezegd. Aristocratie is misschien niet van toepassing in de wereld van vandaag. Maar macht wel. Vrouwen op hakken zijn vaak machtige vrouwen. Google naar ‘zakenvrouw’. Wedden dat die dames hakken dragen?
Het lijkt mij dat deze geliefde, gehate, rugpijn veroorzakende, nek verdraaiende pumps zeer de moeite waard zijn om toch heerlijk vaak te dragen. Zoals de Nederlandse Juliette de Vries van het wereld veroverende schoenenmerk Feraggio ook zegt: ‘Heel the world.’

CREDITS:

Publicatie: Amsterdam XXXL
Tekst: Anne-Marie van Leggelo
Fotografie: Clara Mazèl
Jurk: House of Olvi’s
Schoenen: Feraggio
Locatie: De Meelfabriek

PRIVACY & COOKIE POLICY

FERAGGIO uses cookies to give you the best personalized, online shopping experience on our website. View our Privacy Policy to learn more about this.